måndag 14 mars 2011

Kurs/träff hos Reprint - del 1

Vi (Ingrid & Jan) har varit på återförsäljarträff hos Reprint i helgen. Vilken förmån att få del av alla tips och trix från de verkliga proffsen. Vi sög åt oss allt vad vi kunde med alla våra sinnen. Här är några bilder på en del av våra skapelser som tog form den 13 mars.

På fotona ovan ser du detaljer från de örngott vi gjorde. Jans är det mer färgglada - så där gissade ni fel!!! - ni som känner oss personligen vet ju att det brukar vara jag (dvs Ingrid) som står för det färgglada. 

Du kan själv prova att trycka på tyg med följande stämpeldynor: VersaFine, VersaCraft/Fabrico, StazOn, Brillance. Vi använde oss av olika tekniker såsom tämpla på "vanligt" sätt, maskera, använda masker samt schabloner för att riktigt prova på vad man kan göra. Använd något hårt, ex skärmatta, som underlag när du stämplar på tyg, som blir motivet som bäst. Fixera färgen genom att stryka på motiven några minuter - lägg en bit bomullstyg över och under ditt alster när du stryker så undviker du att det färgar av sig på icke önskvärda ställen. Om du färgar in t ex ett örngott eller t-shirt måste du också ha något emellan de bägge tyglagren så att det inte färgar av sig på "baksidan".
Massor av idéer kommer som på räls; örngott, t-shirts, bandanas, disktrasor, handdukar, lakan, dukar, väskor - ja hur mycket som helst!!

Stämplarna vi använde kommer från Reprint, maskerna från Tim Holtz, stämpeldynor från ovan nämnda fabrikat.

Fråga på genom att kommentera om det är något du vill ha förtydligat.
/Friskt färgat är hälften vågat - kram fr Ingrid

Inga kommentarer: